Advies voor stellen in regio Ede die aan mediation willen doen

Zijn jullie een getrouwd stel in Gelderland met relatieproblemen? En willen jullie in Ede aan mediation doen? Als getrouwd stel kan het soms lastig zijn om met elkaar over bepaalde onderwerpen te praten. Jullie kunnen het bijvoorbeeld oneens zijn over de opvoeding van de kinderen, de verdeling van de huishoudelijke taken of de hoogte van de hypotheek die jullie willen afsluiten. Het kan dan fijn zijn om naar een mediator te gaan. Deze onafhankelijke derde partij kan jullie helpen om tot oplossingen te komen waar jullie beiden tevreden mee zijn. In deze blog geven we je vijf tips wanneer je aan mediation in Ede wilt gaan doen.

Zoek een mediator die bij jullie past

Het is belangrijk om een mediator te vinden die bij jullie past. Vraag daarom altijd om referenties en bekijk reviews van andere cliënten. Kies iemand die jullie beiden vertrouwen en bij wie jullie je op je gemak voelen. Een goede klik met de mediator is belangrijk voor een succesvolle mediation.

Bereid je goed voor op gesprekken

Bereid je goed voor op de mediationgesprekken. Maak een lijstje van onderwerpen die besproken moeten worden en denk na over mogelijke oplossingen. Zorg er ook voor dat jullie allebei aanwezig zijn bij de gesprekken. Zo voorkom je dat een van jullie later het gevoel heeft niet betrokken te zijn geweest bij het proces.

Blijf respectvol naar elkaar toe

Tijdens de mediation kan het voorkomen dat jullie het niet eens zijn met elkaar. Probeer tijdens zo’n moment altijd respectvol te blijven naar elkaar toe. Luister naar elkaars standpunten en blijf rustig. Op die manier kunnen jullie samen naar een oplossing toewerken.

Hou het doel voor ogen

Hou tijdens de mediationgesprekken het doel voor ogen: het vinden van een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn. Blijf niet te lang hangen in oude kwesties of details, maar focus je op de toekomst. Met behulp van de mediator kunnen jullie een goede stappen zetten om samen verder te kunnen.

Wees open en eerlijk

Mediation kan soms confronterende gesprekken met zich meebrengen. Wees daarom open en eerlijk naar elkaar toe. Vertel wat je dwarszit en wat je verwacht van de ander. Op die manier kan er aan een oplossing gewerkt worden die voor iedereen werkt.

Samenvattend

Mediation kan helpen om als getrouwd stel tot oplossingen te komen waar jullie beiden tevreden mee zijn. Het is belangrijk om een mediator te vinden die bij jullie past, je goed voor te bereiden op de gesprekken, respectvol te blijven naar elkaar toe, het doel voor ogen te houden en open en eerlijk te zijn. Door deze vijf tips in acht te nemen, kunnen jullie samen werken aan een goede oplossing. 

Bron: https://www.circles-mediation.nl/